حلال و حرام – بندگیِ خدا یا بندگیِ بنده

حلال و حرام – بندگیِ خدا یا بندگیِ بنده بسم الله الرحمن الرحیم پیش از این گفته شد که چرا نمی توان امر یقینی درباره حرام و حلال خدا را مبتنی بر حدیث کرد یا درباره ابدی بودن احکام خدا سخن گفته شد. اما چکیده استدلالات دوباره ذکر خواهد شد …

پیوست قسمت صد و بیست و یکم ( جهاد )

بسم‌الله الرحمن الرحیم پیوست قسمت صد و بیست و یکم ( جهاد ) در دوران معاصر حکمی که بیش از هر حکم دیگری در قرآن کریم نادیده گرفته شده است چه‌بسا حکم «جهاد» باشد. عملی که خداوند بارها بر آن تأکید کرده و ایمان‌آورندگان را به آن فراخوانده است. در …

آزادی در دین ( آیا یک انسان می تواند تابع عقل و اراده دیگری باشد؟)

بسم الله الرحمن الرحیم آزادی در دین آیا یک انسان می تواند تابع عقل و اراده دیگری باشد؟ آزادی ارزشی است که در طول تاریخ چه بسا انسان های آزاده ای که به خاطر آن کشته شدند و در بند دیگرانی که می پنداشتند می توانند اراده خود را بر …

پیرویِ شریعت در مردانِ طریقت (بازنشر، حاشیه قسمت صدو یکم مثنوی)

آیا عارفان بزرگ پیرو شریعت محمد علیه الصلاة و السلام بودند؟

هنر در اسلام (موسیقی ۱) – آوای موسیقایی در نگاه امام محمد غزالی ( بخش دوم)

بسم الله الرحمن الرحيم هنر در اسلام (موسیقی ۱) – بیان دلایل امام محمد غزالی در مباح بودن آوای موسیقایی (بخش دوم) ترجمه و شرح – اسدالله مظفری در نوشته قبل دیدیم که غزالی ادعا کرد نه در نص و نه در قیاس دلیلی برای حرام بودن آوای خوش نیست …

هنر در اسلام (موسیقی ۱) – آوای موسیقایی در نگاه امام محمد غزالی

بسم الله الرحمن الرحيم هنر در اسلام (موسیقی ۱) – بیان دلایل امام محمد غزالی در مباح بودن آوای موسیقایی «اسدالله مظفری» … امام محمد غزالی از افرادی است که در تاریخ اسلام در برابر رای حرام بودن آوای خوش موسيقايی ایستاد و در برابر آن دلایلی اقامه کرد که …